Samtykke til å gjøre oss bedre

På denne siden bruker vi informasjonskapsler (cookies) og andre teknologier for å tilby deg så hyggelig brukeropplevelse som mulig. Du kan lese mer om dette under våre personvernvilkår. Ved å klikke på "Godta", samtykker du i bruken av slike teknologier.

Fotografmester Mats Jensaas inn i nye lokaler: – Jeg elsker sentrum!

På Royal Arkaden under Radisson Blu hotell – på folkemunne fortsatt kalt SAS-hotellet – har fotografmester og familiefar Mats Jensaas etablert seg hvor Narvesen lå en gang i tiden.

Det å flytte studioet har gått smertefritt takket være god hjelp fra venner og nabobedriftene her på Royal. Har jeg trengt et murbor har det bare vært å spørre, smiler Jensaas.

To måneder med oppussing måtte til, men resultatet har blitt en åpen og stilfull butikk. Det bidrar til litt ny giv for bedriften. Jeg er spesielt fornøyd med det nye studioet – vi er de eneste i byen nå med eget studio, forteller Jensaas.

Lokalet er preget av små og store bilder av ymse slag, og Mats viser meg noen av sine egne kunstfotografier, selv om han bedyrer at han er portrettfotograf og ingen kunstfotograf. Fotografiene redigeres og skrives ut på stedet, og de har også eget rammeverksted for å levere et komplett produkt.

Det er mye å gjøre nå, hovedsakelig konfirmasjoner, skoler og barnehager. Det kommer til å gå i ett fram til jul, forteller Jensaas.

Bare bedre og bedre.
Er det fortsatt gunstig å livnære seg som fotograf nå som alle har et kamera på telefonen?

Man kan gjøre mye morsomt i dag med filter og Instagram på telefonen. Men hos oss får du et gjennomarbeidet produkt som alle i familien vil sette pris på. Da jeg kom inn i denne bransjen var det digitale skiftet allerede godt i gang så for meg har det gått bra.

Jensaas forteller at etter snart tjue år synes han jobben hans blir bedre og bedre.

– Etter at jeg fikk barn setter jeg mer pris på å ta meg tid til å se personen jeg skal fotografere. Jeg tror at om du gjør et godt arbeid, er serviceinnstilt og har glimt i øyet så kan du fortsatt gjøre det godt som fotograf.